Bye bye New York , Hello Seattle
Door: sharonareedijk
Blijf op de hoogte en volg Sharona
13 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Bainbridge Island
eindelijk weer een verslagje van mij! Er is veel gebeurd in de laatste dagen, ik zal wel gewoon bij het begin beginnen!
Maandag vertrok ik dus richting de USA. Op schiphol was het een emotioneel afscheid.. Ik reisde samen met Marielle uit Zeeland , dus we hadden nog veel afleiding gelukkig in het vliegtuig. We vlogen met Continental airlines en we hadden allemaal in onze hoofdsteunen een schermpje waar op je dvd kon kijken!!!!! Het eten in het vliegtuig was redelijk oke , kan altijd beter natuurlijk , maar kon ook zeker wel slechter! We kwamen tegen half vier aan op Newark airport en daar begon de drama ..
Er stond een km lange rij mensen te wachten voor de paspoort controle. Het duurde ongeveer twee uur voordat Marielle en ik eindelijk aan de beurt waren. We moesten een irisscan laten maken en onze vingerafdrukken werden afgenomen. Daarna moesten Marielle en ik weer door een speciale scan omdat we voedsel in onze handbagage hadden ........ Duurde natuurlijk ook weer een eeuwigheid! Daarna konden we eindelijk onze koffer pakken en moesten we wachten op onze shuttlebus. We reisden met andere au pairs naar het Hilton in Newark. Daar deelde ik een kamer met Dana uit Duitsland en Amandine uit Zwitserland. Die avond hebben Marielle en ik nog wat gegeten en zijn we gaan slapen.
Dinsdag, de eerste dag van de cursus. We werden gewekt om zes uur in de ochtend! We gingen met zn drieen naar het ontbijt en dat was echt een super ontbijt! Veel fruit en lekkere broodjes en toetjes!!
Om acht uur begon de les en om eerlijk te zijn was die cursus nogal langdradig .....
Ze praten en praten en praten de hele dag door. Toen het eindelijk lunch was, was ik blij dat er even niemand praatte! MAAR , die avond stond NEW YORK CITY op ons programma! We gingen vol goede moed erheen en toen stonden we al snel stil , want het verkeer daar is gewoon TOO MUCH. Dus na eindelijk onze gids opgehaald te hebben gingen we eerst richting Times square! En ja de lichten kwamen van alle kanten. Helaas konden we maar 20 minuutjes blijven.. Daarna gingen we naar 5th avenue de duurste straat van new york! Ik heb nog nooit zoveel limo's gezien op 1 dag echt waar! Daarna zijn we nog gestopt bij Rock a fella centre en hebben we wat fotos gemaakt. En daarna natuurlijk richting Ground Zero, alleen vond ik dat meer een bouwput dan een plek wat wordt herinnerd. Toen snel naar huis want iedereen lag te slapen in de bus.
Woensdag was een normale dag op de cursus , we deden wat ehbo en spraken over het rijden in de USA. Ook namen we de tickets door en bespraken we wat we moesten doen als er een vlucht gecanceled was. In de avond ben ik samen met Marielle en Amandine naar het winkelcentrum geweest waar ze wel 500 winkels hadden! Ze hadden er een dierenwinkel met gewoon honden in kooien, de honden waren super schattig, maar vond de kooien een beetje te klein voor ze! Daarna zijn we weer terug gegaan en gaan slapen.
Donderdag .. DE DAG!!! We gingen eindelijk weg naar onze hostfamilies! In de ochtend hadden we nog cursus en een klein testje, maar na de lunch moesten wij de Seattle groep snel opschieten en werden we naar Newark airport gebracht. Het inchecken lukte erg goed en we waren met zn zessen. Daarna begon de drama .. mijn tas werd bij de douane eruitgepikt. Ze wilden hem helemaal goed controleren, dus dat werd er ook gedaan. Gelukkig zat er niks in wat niet mocht en was het gewoon een vergissing. Toen gingen we eindelijk weg .. Eindelijk richting Seattle met een reis voor de boeg van 6 uur lang. De au pairs zaten niet bij elkaar. Ik zat helemaal vooraan achter de eerste klas en zat tussen twee mannen in. Een man die constant op de laptop zat en een man vol met tattoos die steeds alcohol dronk.. Saaie reis dus :P Gelukkig dankzij iedereen thuis had ik genoeg tijdschriften bij me zodat ik me goed vermaakte in het vliegtuig. Toen kwamen we dan aan op Seattle/Tacoma airport. Alle families stormden op de au pairs af , alleen ik zag mijn familie niet. Ze hadden me niet herkend omdat ik een staart droeg , uiteindelijk zag ik ze staan. Ben en Sophie hadden een tekening voor me gemaakt waarop stond Welcome Sharona! Ze lieffff. We gingen naar Seattle waar ik mijn eerste ECHTE hamburger gegeten heb. Hij was Hugeeeeee. Daarna gingen we op the ferry , dat was tegen acht uur 's avonds. Ik kwam hier thuis aan en ben meteen gaan slapen , zo moe was ik :P. Mijn kamer is drie bij vier meter, dan heb ik nog een soort inloopkastje erbij en een eigen badkamertje. Heb heerlijk veel privicy hier beneden!
Heb het hier dus nog goed naar mijn zin, vanmorgen was ik al vroeg wakker en heb ik mijn spullen uitgepakt en ben ik met Josy naar Hazalcreek gereden. Dit is een kamp waar Sophie en Ben heen zijn gegaan vandaag. Tegen drie uur kwamen ze weer terug en ze konden niet wachten om samen te gaan spelen:) ..
Ik laat snel weer wat horen, bye byeeee xoxo Sharona
13 Augustus 2010 - 18:52
spannend hoor hahahahaha. :P
xoxo joëlle<3 -
13 Augustus 2010 - 18:59
Mieke:
jeetje dat je tas eruit gepikt werd,je schrikt je rot,kan niet wachten op je volgende verhalen
groetjes van ons allemaal -
13 Augustus 2010 - 19:43
Joke:
Hoi Sha
Wat een spannend verhaal zeg.
Maar gelukkig zat er niks vreemds in je tas.
xxx mams -
13 Augustus 2010 - 20:26
Miranda:
Wat een verhaal zeg
leuk om te lezen hoe het daar met je gaat
en wat van tijds verschil hebben jullie daar?
ze moesten jou ook wel hebben op de luchthaven en je hebt nog wel z'n lief gezichtje hahaha
groetjes van ons allemaal en hoop binnenkort nog leuke foto's te zien op de site doeiiii -
14 Augustus 2010 - 09:25
Tessa:
Hee Shar,
Wat een verhaal. Ben blij dat je het super in New York hebt gehad. Ik kijk nu al uit naar je volgende verhaal..;)
xx -
14 Augustus 2010 - 09:57
Ellen:
Heeey meidd!
Zozo, dat ging allemaal nog niet zo makkelijk dus! Dat lijkt me echt eng als je er tussenuit wordt gepikt!:O Maar gelukkig is alles goed gekomen! Wel echt super dat je al zo'n druk programma hebt en van alles ziet!:D Hopelijk is de familie ook gezellig!
Super veel plezier daar en we spreken elkaar snel weer!!!
Ciaoo pizza, haha!
Liefs, xx Ellen! -
14 Augustus 2010 - 11:37
Sarah:
Sharona!
wat heb je al veel beleeft! Super leuk zeg! Maak er wat van, heel veel liefs, Sarah -
14 Augustus 2010 - 12:19
Rob:
een mooi verhaal.
Maar ik had toch gelijk wat betreft die tas.
Je had beter die plastic ALDI tas mee kunnen nemen.
Dan had je zo door kunnen lopen bij de Douane.
Groeten Rob van uit een nat Pecara. -
15 Augustus 2010 - 11:41
Marieke:
Hey Meis,..
Wat een leuk verhaal..!..Idd gevaarlijke taxi's daar!!
Ik dacht al dat je het vast heel druk zou hebben dus ik dacht ik wacht op het berichtje in mn hotmail.. en daar was die dan!!:) erg leuk om te lezen.. Ik zie bij je weersverwachting dat het daar ook veel beter weer is dan hier... Het lijkt hier al wel herfst... Ben erg benieuwd naar je volgende verhaal..!! xx -
15 Augustus 2010 - 12:38
Wilfred:
Hoi sharona ,tjonge je hebt echt al van alles mee gemaakt,mooi toch.
Maar ik weet het je staat er wel boven.IK Wens je morgen samen met de familie een fijnne vakantie in californie.
groet jes wilfred,willyjanne,laura,en simone. -
15 Augustus 2010 - 22:17
Lisanne:
Meis!
Jeee wat een gedoe met je koffer :P Misschien was je koffer wel té opvallend :P
Wel fijn dat je zo leuk ontvangen werd door de kids!
Ben benieuwd naar je volgende verslagje wanneer je ze al weer wat beter kent!
xx Liesje -
21 Augustus 2010 - 07:39
Marissa:
heee alles goed daar met mij wel spannend hoor!!
mooie kamer(L)!!
xxxjes marisje(L)(L)